Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Vándormozi három nemzedék derűs és keserédes történetéről

Vándormozi három nemzedék derűs és keserédes történetéről

„Anyám és más futóbolondok a családból”
avagy hogyan éltük túl némi humorral a XX. századot és 27 költözést
Teleki Magyar Ház, november 5., kedd 18.00 órai kezdettel

A belépés ingyenes!

Háromgenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A család Trianon után a bihari Székelyhídról először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. Pár évnyi nyugodt és boldog időszak után folytatódik a költözések sora, aminek köszönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve.

A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Fekete Ibolya Balázs Béla-díjas rendező szívet melengető filmes családregénye a mozikban nagy sikert aratott és az Y, Z vagy Alfa generáció számára is élményszerűen mutatja be a huszadik századi történelmet, a soha ki nem beszélt, mégis unásig ismert nemzeti traumákat.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Hozzászólás