Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Vendégmarasztaló

Erdélybe készül?

Nem csak a Székelyföldön élnek magyarok!

Nem csak Marosvásárhely, Kolozsvár, Székelyudvarhely kínál látnivalókat! Keresse fel Észak-Erdély egyedi élményt nyújtó tájait, városait, településeit!

Nagybánya és Máramarossziget környéke évről-évre egyre nagyobb számban vonzza a turistákat. Egyre többen kíváncsiak arra a vidékre, ahol megszületett Misztótfalusi Kis Miklós, Hollósy Simon és Németh László, ahol élete talán legboldogabb napjait töltötte Petőfi Sándor, ahol még ma is őrzik Erdős Sylvester János és az utolsó tatárbetörés emlékét, s ahol a hallhatatlan Nagybányai Festőiskola működött évtizedeken keresztül, amelyről oly hangulatosan írt többek között a város szülötte, Tersánszky Józsi Jenő, a „legnagybányaibb” regényben, a „Félbolond”-ban. A vidék a magyarországi bányászat és pénzverés egyik legjelentősebb központja volt a régmúlt századokban, tanított itt Szentjóbi Szabó LászlóJuhász Gyula és Nagy Kálmán, a Kalevala első fordítója, s itt töltötte ifjúkora egy részét Teleki Pál, a tragikus sorsú miniszterelnök.

A történelmi Máramaros egy részét, valamint a hajdani Kővárvidéket és Bányavidéket magába foglaló jelenlegi Máramaros megyében található szebbnél-szebb kirándulóhelyek, mint például Kővár várának romjai, a téli sportolásra is alkalmas hegyvidéki üdülőközpontok, a román népművészet szép fafaragásai, fatemplomai, több skanzen, a híres szaploncai vidám-temető várják az idelátogatókat.

Látogasson el Nagybányára!

Keresse fel múzeumainkat: az európai hírű Ásványgyűjteményt, a nagybányai művésztelep remekműveit is bemutató Megyei Múzeum képzőművészeti, bányászattörténeti, néprajzi részlegeit. Legyen vendégünk a Teleki Magyar Házban! Ha olyankor jönne szívesebben, amikor valamilyen érdekes esemény is történik városunkban vagy a környéken, a májusi Teleki Napokat, az augusztusi Szent István Napokat, a szeptemberi Főtér Fesztivált és Gesztenye ünnepet ajánljuk figyelmébe.

Küldjön e-mailt, vagy keressen meg telefonon. Szükség esetén szívesen nyújtunk felvilágosítást a szálláslehetőségekről, időben érkező igény esetén a városban idegenvezetést is megpróbálunk biztosítani.

A Teleki Magyar Ház vendégháza.

Információk, helyfoglalás: dludovicus@gmail.com

Gesztenye-ünnep

Nagybánya város hivatalos ünnepe, városnapok. A Teleki Magyar Ház 2004-ben csatlakozott először saját programmal a rendezvényhez. A stílszerűen „Ház-sarok” névre keresztelt helyszínen egy magyar nemezsátor …

Főtér Fesztivál

A Főtér Fesztivált 2006-ban szervezték meg először Ifjúsági Napok címszó alatt. Azóta a város magyar napjainak számít és Nagybányai Magyar Napok alcím alatt jelentkezik minden évben szeptemberben, a város történelmi főterén …

Szent István Napok

Régi bányászünnep, amelyet több nyári kulturális rendezvénysorozat formájában ébresztettünk fel Csipkerózsika-álmából 2000-ben, a római katolikus egyházzal együttmuködve, képzőművészeti és helytörténeti kiállításokkal…