Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Ünnepre hangolódva

Ünnepre hangolódva

Szent Miklós napja alkalmából, hozzánk is megérkezett a jó, öreg Mikulás! Bizony! Meglátogatta a Baba-Mama Papa Klub kis csöppségeit, akik lelkesen fogadták, az ajándékba kapott meglepetéseket. Színjátszóink is ünnepi légkört varázsoltak Mikulás-napra, meghitt, családias foglalkozást tartottak ebből az alkalomból.

A nagyobb cserkészek krampuszkiképző tanfolyamot tartottak a kisebbeknek, hiszen a Mikulás már nehezen mozog, szüksége van segítségre. A jó Öreg a program végére személyesen is megérkezett, hogy jövendőbeli krampuszaival megismerkedjen. A cserkészek Mikulás portyán is részt vettek: mesebeli, téli tájban járták az erdőt.

No, de ki is volt Szent Miklós?

Szent Miklós – Mikulás néven került be a köztudatba. A hagyomány szerint minden évben december 6-án este látogatja meg a gyermekeket és ajándékozza meg őket csupa jóval.

Kr. u. 270 és 286 között született Kis-Ázsiában. Gazdag család sarja volt, azonban hamar elvesztette szüleit. Kolostorban nevelkedett, nagybátyja vagyis Patara érseke irányítása alatt. Ifjú korában pappá avatták, alig volt harminc éves amikor püspökké szentelték.

A szüleitől örökölt vagyont szétosztotta a szegények között. Oroszország fő patrónusaként, a gyógyszertárosok és a hajósok védelmezőjeként tartották számon.

Több legenda is fűződik nevéhez, ezáltal ismerték meg az emberek és alakult hagyománnyá a Mikulás-járás. Többször osont be családokhoz hogy pénzzel ajándékozta meg őket. Egy alkalommal egy leány éppen akkor tette oda a harisnyáját száradni a kemencébe, amikor Szent Miklós ajándékot vitt neki, az pedig bele esett a harisnyába. Rövid időn belül elterjedt a híre, egy kereskedő felismerte a pénzérmét, amelyet ő maga ajándékozott Szent Miklósnak.

Békés adventet kívánunk mindenkinek, nemsokára a Betlehemi Láng is megérkezik!

Hozzászólás