Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Tettre kész cserkészek

Tettre kész cserkészek

30 éves a nagybányai cserkészcsapat. A cserkész pedig tettre kész, s jó szívvel jót tenni nagyon jó dolog, így hát gondoltak egy nagyot: a csapatot három, körülbelül 30 fős csoportra, rajra osztották, s elhatározták, hogy egymással versengve, de erejüket összeadva 30 kezdeményezéssel teszik izgalmassá, mozgalmassá és maradandóvá a kerek évfordulót. A cserkészmozgalom alapítója, Lord Robert Baden-Powell, azaz Bi-Pi születésnapjáig (február 22.) lezajlott jócselekedeteik:

– Cipős dobozokból Szeretet-tornyot építettek a tavalyi Főtér Fesztiválon, az összegyűjtött ajándékokat pedig elvitték a rászoruló gyermekekhez, családokhoz, Nagybányán és környékén.
– Óriás adventi koszorút készítettek a Cinterembe, amelynek gyertyáit közösen gyújtottuk meg az advent vasárnapjain.
– Elhozták Bécsből a Betlehemi Lángot és eljuttatták minden olyan bányavidéki közösségbe, amelynek örömet szerezhettek ezzel.
– Liliomos madáretetőket készítettek s helyeztek ki a Városligetben, vállalva, hogy hetente feltöltik ezeket élelemmel.
– A Magyar Kultúra Napján a Nagybánya-újvárosi református gyülekezetbe látogattak, s a gyülekezet tagjaival közösen énekelték el Nemzeti Imánkat.
– Téli erdőjáró portyát szerveztek és kukorica, alma, murok, napraforgómag, szalonna ajándékokat vittek az erdőlakó állatoknak, madaraknak.
– Vállfákra akasztottak ki köztereken téli holmikat (kabátot, pulóvert, stb.), hogy bárki aki fázik, elvihesse.
– Szendvicset osztogattak a rászorulóknak.

Hozzászólás