Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Takarítás-szemétgyűjtés a firizai tónál

Takarítás-szemétgyűjtés a firizai tónál

Vannak aki családi körben, rokonlátogatással, vagy kirándulva tölti a hét végét, pihenőnapjait – és vannak… akik takarítással, szemétgyűjtéssel. A nagybányai cserkészcsapat tagjai, cserkészek és cserkészszülők ez utóbbit választották, amikor vasárnap délelőtt a firizai tóhoz látogattak, hogy a nyári turisztikai szezon végén kicsit rendet teremtsenek a parton. Nem először került sor hasonló akcióra szervezésükben, s amennyi elhagyott autógumi, lyukas cipő, rongydarab, műanyag palack és egyéb lim-lom hever a parton szerteszét, akár hetente megismételhetnék – de remélhetően így is sikerült látványosan felhívni a figyelmet arra, hogy bizony-bizony nem ártana jobban figyelnünk környezetünkre, s arra, hogy egy-egy kirándulás, pecázؘás, vízparti hétvége után mit hagyunk magunk után odafönt.

Az önkéntességet és a környezettudatos magatartást népszerűsítő kezdeményezést – több más idei cserkész-megvalósítással együtt – a nagybányai önkormányzat valamint a Communitas Alapítvány is támogatta. A programsorozat keretében többek között kézműves madáretetők készülnek, amelyek a Városligetben kerülnek majd az ősz folyamán elhelyezésre, csapatépítő tréningen vesznek részt őrsvezetőink és segédőrsvezetőink, végül pedig új feliratos melegítőkkel gyarapodik a csapat viselettára.

A TettreKész Cserkészek programsorozatot a Teleki Magyar Ház, illetve Temperamentum Ifjúsági Egyesület szervezi, a Communitas Alapítvány és az RMDSz, valamint Nagybánya város Önkormányzata támogatásával, a 38233/10.09.2021 számú támogatási szerződés keretében!

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare

Hozzászólás