Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Ötödik Évszak – költészetnapi koncert

Ötödik Évszak – költészetnapi koncert

Április 11., József Attila születésnapja, a magyar költészet napja – tisztelgés a magyar líra nagyjai előtt. Nagybányán idén rendhagyó módon és időpontban ünnepelhetjük; április 10-én, virágvasárnap 18 órától költészetnapi koncertre hívjuk a bányavidéki közösséget. Vendégünk az Ötödik Évszak zenekar!

Az Ötödik Évszak népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zene – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása. A városi környezet és a tradíció tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben. A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok és a sanzonok világa felé.

Az Ötödik Évszak zenekar tagjai 2021-ben az év felfedezettjeként átvehették a Fonó-díjat, első lemezük, a „Ne rejtsd el” pedig Fonogram-díjban részesült. A zenekar tagjai:

Izabella Caussanel – ének
Hegedűs Máté – hegedű
Csoóri Sándor “Sündi”– brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének
Zimber Ferenc – cimbalom
Szabó Csobán Gergő – bőgő, ének

A rendezvény helyszíne a Teleki Magyar Ház, belépőket (ára 25 lej) ugyanitt lehet vásárolni, vagy a program helyszínén, a fennmaradó helyek függvényében!

Szeretettel várunk mindenkit!

Találkozunk április 10-én, virágvasárnap 18.00-kor!

A Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és Bethlen Gábor Alap, valamint a Communitas Alapítvány és RMDSZ támogatásával!

Hozzászólás