Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Négy képzés, egy csokorban – óvó néniknek, tanító néniknek

Négy képzés, egy csokorban – óvó néniknek, tanító néniknek

A Teleki Magyar Ház keretében idén is hangsúlyt fektetünk a magyar nyelvű oktatásra, különböző oktatás támogató programok szervezésére. Célunk, hogy gyermekeink a legjobbaktól tanulhassanak, ezért egy képzéssorozattal kedveskedünk a Bányavidéken és a Gutinon túl, Máramarosszigeten munkálkodó óvó néniknek és tanító néniknek. A négy különböző képzést magába foglaló sorozat keretében a magyarországi „Kerekítő” és „Lipinka” programok képviselői a hagyományos népművészeti tevékenységek élményalapú oktatásában támogatja a pedagógusokat. A Kalandok és Álmok Szakmai Műhely élménypedagógiai képzésben részesíti őket, a kolozsvári képzőkkel, bábművészekkel megvalósuló Bábműhely pedig a bábozás, bábkészítés titkaiba avatja majd be a résztvevőket.

KEREKÍTŐ PEDAGÓGUSKÉPZÉS: A Kerekítő manó bábfigurája igazi inspiráció , gyermekek és a pedagógusok számára egyaránt. A Kerekítő módszer kíváló segítség a közösségformálásban, hozzájárul a gyermekeknek érzelmi-, művészeti-, és zenei neveléséhez.

LIPINKA: A népi énekek, a játékos néptánc, a kézművesség és a hagyományos mesemondás világát hozza közelebb az emberekhez. Az ünnepi és hétköznapi szokásokat segít feleleveníteni, interaktív módon.

KALANDOK ÉS ÁLMOK SZAKMAI MŰHELY – ÉLMÉNYPEDAGÓGIA: A saját élményen alapuló, aktív tanulási folyamat elsajátítását segíti elő. A képzés betekintést nyújt olyan tevékenységekbe, amelyekben a résztvevők – komfortzónájukat elhagyva – saját magukat is jobban megismerhetik.

BÁBKÉSZTÉS, BÁBOZÁS: A bábjáték segíti a gyermekek személyiségének kialakulását, illetve jelentős szerepet játszik a beszédkészség és a ritmusérzék fejlesztésében.

Az ősz folyamán megvalósuló képzéssorozat a Communitas Alapítvány és az RMDSz, illetve Nagybánya város Önkormányzata támogatásával, a 43444/ 14.10.2021 számú támogatási szerződés keretében, a Teleki Magyar Ház, a Temperamentum Ifjúsági Egyesület, valamint a Máramarosi Szórványért Egyesület szervezésében és támogatásának köszönhetően fog megvalósulni!

….hogy MAGYAR ÓVÓDÁBA, ISKOLÁBA járni, még nagyobb ÖRÖM legyen!

Hozzászólás