Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Nagybányán zenél a ps:alter!

Nagybányán zenél a ps:alter!

Április 22-én 18 órai kezdettel átköltött zsoltárszövegek megzenésítéseivel lép fel a Teleki Magyar Házban a kolozsvári ps:alter zenekar. A koncertre a Főtér Fesztivál Egyesület szervezésében kerül sor.

„…a zsoltárok is, akárcsak a teljes Szentírás, olyan szövegeket tartalmaz amelyek „ott és akkor” íródtak, és ahhoz, hogy „itt és most” megszólaljanak, interpretációra és adaptációra van szükségünk. Nem a több ezer éves Igének, hanem a kortárs embernek van szüksége átültetésre. Akárcsak a prédikációra! A ps:alter a zsoltárok átköltésével és kortárs zenei műfajokba ágyazott megszólaltatásával erre az “igehirdetésre” vállalkozik. Abban reménykedünk, hogy volt és van bennünk kellő alázat ahhoz, hogy alkotásunk Istennek is tetsző, és akárcsak bármelyik prédikációt, használni tudja arra, hogy az Őt kereső embernek hozzá vezető nyomokat mutasson. Egyedül Övé a dicsőség!” – vallják egy interjúban.

A ps:alter zenekar tagjai erre az „igehirdetői” kalandra álltak össze. A zenekar tagjai: Székely Erika – vokál, Székely Norbert – billentyűs hangszerek, vokál, Benedek Balázs – szaxofon, Kurta József – gitár, Dénes Károly – basszusgitár, Moldován Balázs – ütőhangszerek. A zsoltárokat Brassai Zsombor adaptálta.

A koncert támogatója a Nagybányai RMDSZ. Szeretettel várunk mindenkit!

Hozzászólás