Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Micsoda útjai… CSEH TAMÁS emlékkoncert

Micsoda útjai… CSEH TAMÁS emlékkoncert

25 évvel ezelőtt, 1996. június 15-én „Micsoda útjaim” címmel Cseh Tamás koncertet hirdettek meg a Madarasi Hargitán. A nagy sikernek örvendő esemény évfordulójára valami egészen különleges előadás készült: Orbán Ferenc (ének, gitár) és Gyergyai Szabolcs (basszusgitár, zongora), a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes tagjai előadásában „Micsoda útjai” címmel azok a dalok elevenednek fel, amelyeket 1996-ban Cseh Tamás előadott a Hargitán.

Cseh Tamás igazi klasszikussá vált, dalait (összességében mintegy ezerkétszáz dal szerzője volt) időről-időre feldolgozzák és különböző színpadi produkciókban adják elő. Az énekes, zeneszerző, előadóművész idén lenne 78 éves. A jubileumi esemény – amelyre Nagybányán augusztus 18-án, szerdán 19.30 órai kezdettel, a Szent István Napok keretében, a nagybányai Teleki Magyar Ház kertjében és szervezésében kerül sor – az idén 75 éves Bereményi Géza, számos Cseh Tamás-dalszöveg szerzője előtt is tiszteleg.

A belépés ingyenes, de a kihelyezett perselybe köszönettel fogadjuk hozzájárulásaitokat!

Rossz idő esetén a koncert az épületbe költözik.

A Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és Bethlen Gábor Alap, valamint a Communitas Alapítvány és RMDSZ támogatásával!

Hozzászólás