Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Mesterségről, mesterségre: kosárfonás Boca Ildikóval

Mesterségről, mesterségre: kosárfonás Boca Ildikóval

„Mesterségről, mesterségre” címmel indít kézműves programsorozatot felnőtteknek és fiataloknak a Teleki Magyar Ház. A kezdeményezéssel egy sikeres régebbi programunk, a Kézmíves Szerdák alapgondolatát élesztjük újra, amellyel annakidején kifejezetten olyan édesanyáknak, édesapáknak, nagyobb testvéreknek kívántunk kedveskedni, akik rendszeresen elkísérték gyermeküket, kisebb testvérüket kézműves foglalkozásainkra, s szerettek volna zavartalanabbul elmélyülni az ott meglesett mesterségekbe.

Az új kezdeményezést most egy sikeres pályázat és a nagybányai önkormányzat támogatása tette lehetővé. Első alkalommal régi ismerősünk, Boca Ildikó lesz a vendégünk, akivel kosárfonóként már nem egyszer találkozhattak programjaink, nyári táboraink résztvevői – s most kifejezetten a felnőttek kedvéért látogat hozzánk! Vagyis… nem egészen 😉 A foglalkozás másnapján ugyanis cserkészeinkkel készít peddignádból font színes madáretetőket, amelyek aztán a tél folyamán szárnyas barátainknak szereznek örömet. De ez egy másik program!

Kedves felnőttek, fiatalok – találkozzunk tehát október 22-én, pénteken 17 órától a Házban. Legtöbb 10 (!) érdeklődőt tudunk fogadni – a részvétel tehát kizárólag előzetes jelentkezés alapján lehetséges! Részletek, jelentkezés a Teleki Magyar Házban, vagy a 0740751490 telefonszámon!

Figyelem! Rövidesen gyermekek számára is indítjuk kézműves programjainkat, kövessétek hirdetéseinket!

Az „Ősz és hagyomány: mesterségek kicsiknek, nagyoknak” s ezen belül a „Mesterségről, mesterségre” programsorozatot a Teleki Magyar Ház, illetve az EMKE Misztótfalusi Kis Miklós Közművelődési Egyesület szervezi, Nagybánya város Önkormányzata támogatásával, a 37888/09.09.2021 számú támogatási szerződés keretében.

Köszönjük a támogatás azoknak az alapítványoknak és intézményeknek, amelyek cserkészeink idei programjainak megvalósítását segítették: a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és Bethlen Gábor Alapnak, valamint Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek.

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare

Hozzászólás