Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Lezárultak az idénre tervezett felújítási munkálatok

Lezárultak az idénre tervezett felújítási munkálatok

Gróf Teleki Sándor nagybányai kúriája hatodik éve épül-szépül; a hozzánk látogatók úgy hisszük azon lepődnének meg igazán, ha az udvarra betérve sehol se találkoznának állványokkal, malteros zsákokkal, lécekkel, burkolóanyagokkal, stb. s az épületben sem botlanának (átmeneti) helyüket kereső dobozokba, eszközökbe, bútordarabokba… Erre a különös-kovidos esztendőre „kisházunk” tornácának és udvari homlokzatának helyreállítását, valamint vendégházunk külső-belső felújítását terveztük, s mostanra nagyrészt sikerült is befejeznünk. Moldován Ignácnak és csapatának köszönhetően a napokban a járófelület burkolása, majd a díszkivilágítás is elkészült, a tervezett kovácsoltvas korlát elkészítése a jövőre vár.


Köszönettel tartozunk a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapnak amely a munkálatok jelenlegi szakaszában is mellettünk áll, valamint a nagybányai magyar közösségnek, amely téglajegyek vásárlásával egyik legnagyobb segítője és támogatója volt a 2014 óta zajló munkálatoknak.

Ha Ti is szeretnétek hozzájárulni a kezdeményezéshez, téglajegyeket továbbra is 10 lejes (egyszerű téglajegy), 50 lejes (bronz), 100 lejes (ezüst), 300 lejes (arany) és 500 lej (gyémánt téglajegy) címletekben vásárolhattok, a Ház irodájában. Szeretettel várunk minden munkanap délutánján, 12-20 óra között!

Hozzászólás