Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

KúriaKert: RÉGIZENE

KúriaKert: RÉGIZENE

A régizene-kedvelőkhöz szól a KúriaKerti esték következő kiadása. 2020. július 10-én, pénteken 19 órától a nagykárolyi Carmina Renascentia koncertjére várunk mindenkit, a Teleki Magyar Ház kertjébe.

A nagybányai közönség számára nem ismeretlen régizene-együttes 2012-ben alakult Nagykárolyban. Egy több mint 40 éves régizenei szellemi műhelymunka folytatója, amelyet Deák Endre (†2012) indított el 1977-ben. Tagjai az egykori Collegium együttesben is játszottak, s így mindannyian tevékenyen részt vettek az erdélyi régizene-mozgalom fejlődésében, életében.

Az együttes főként 16–17. századi erdélyi, magyar és nyugat-európai egyházi és világi zenét szólaltat meg korhű hangszereken. Feladatuknak tekintik egy olyan zenei híd kialakítását, amely a mai modern zenei ízlésvilághoz közelebb hozza, előadásmódja által élővé varázsolja a hazai és nyugati kiadványokban fellelhető hangszeres és énekelt muzsikát. Számos helyszínen és színpadon, belföldön és külföldön egyaránt bizonyították, hogy az általuk játszott régizene valóban népszerű lehet, helye és értékközvetítő szerepe van a mai hallgatóság számára.

Az együttes tagjai: KERESZTESI Ildikó, LŐRINCZ Tünde, JÓNUCZ Alfonz, LŐRINCZ Szilveszter, VEZÉR János és KIND Csilla.

Szeretettel várunk tehát július 10-én, pénteken 19 órától. HELYFOGLALÁS a Teleki Magyar Házban, személyesen, vagy a +40-744-919166 telefonszámon. JEGYVÁLTÁS a helyszínen. Ára 15 lej. ESŐS IDŐBEN a Bethlen Gábor Alap és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával megvalósuló rendezvényre egy későbbi időpontban kerül sor.

Hozzászólás