Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

KúriaKert: Az indiánok nem hagynak cserben minket

KúriaKert: Az indiánok nem hagynak cserben minket

A KúriaKerti esték c. programsorozat következő kiadásában a kolozsvári Laczkó Vass Róbert, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze és Szép András zongorista mutatják be AZ INDIÁNOK NEM HAGYNAK CSERBEN MINKET című szerzői- és előadóestjüket. Kettejük rendhagyó történelemórájára július 17-én, pénteken 19 órától kerül sor, a Teleki Magyar Ház kertjében.

A darab – alcíme szerint „görbe tükörrel és fekete zongorával” – Szőcs Géza egyik híres versének címéből kiindulva énekli meg a magyarság ezerszáz éves krónikáját a Kárpát-medencében, Farkas Árpád, Lászlóffy Aladár, Kányádi Sándor, Markó Béla, Székely János, Szilágyi Domokos, Szőcs Géza, Tompa Gábor és mások versei alapján. A program nem diadalok ünneplésére vagy katasztrófák elsiratására vállalkozik: kínosan egyensúlyoz a nemes, férfias nagyot akarás, valamint a züllések, bukások és nyomorúságok egyenetlen terepén, amit Kárpát-medencének hívunk.

A Bethlen Gábor Alap és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával megvalósuló KúriaKerti programokra HELYET FOGLALNI a Teleki Magyar Házban lehet, személyesen, vagy a +40-744-919166 telefonszámon. A JEGYVÁLTÁSRA az előzetes helyfoglalás alapján kerül sor, a programok előtt, a helyszínen! A belépő ára 15 lej.

Rossz idő esetén a rendezvényre egy később rögzítésre kerülő időpontban kerül sor. Köszönjük megértésüket!

Hozzászólás