Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Kultúrházak éjjel-nappal: Bálint napi vándortáncház

Kultúrházak éjjel-nappal: Bálint napi vándortáncház

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy évvel ezelőtt útjára indított „Kultúrházak éjjel-nappal” c. eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Az idei jelmondatuk: „Mindennap értéket adunk”. Ezzel kívánják jelezni, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt

A Teleki Magyar Ház ismét otthont ad ennek a határokon átívelő programsorozatnak, hiszen ebben az évben is csatlakozott a 2020. február 14-16. között zajló értékadó és értékteremtő közösségi eseményhez. A program keretében zajló határon túli táncház-sorozathoz csatlakozva február 14-én Bálint napi vándortáncház muzsikája fogja betölteni a Ház termeit, sok-sok táncos láb koptatja majd a parkettát. A Talpalat Néptánccsoport és a Teleki Magyar Ház házigazdaként várja a bányavidéki néptáncosokat, a néptáncot és népzenét kedvelő apróságot, ifjakat és felnőtteket egyaránt.

Oktatóink Kása Zsolt és Kása Melinda lesznek. Közreműködik: Szikes zenekar. A belépő: 5 lej.

A nyíregyházi Szikes zenekar a Kárpát-medence magyar nyelvterületén fellelhető hangszeres és vokális zenei anyagok lehető legalaposabb megismerését, valamint a közönséggel való megismertetését tűzte ki célul. A zenekar 24 éves fennállása óta Európa szinte valamennyi országában bemutatkozott. A tagok rendszeres résztvevői népzenei gyűjtéséknek, repertoárjukban számos, általuk gyűjtött zenei összeállítás is szerepel.

Szeretettel várunk mindenkit programunkra!

Hozzászólás