Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Könyvbemutató: Reggel a lovakat elvitték a háborúba

Könyvbemutató: Reggel a lovakat elvitték a háborúba

Képes gyermeknapló az első világháború éveiből

2021. október 8-án, péteken 18 órakkor Ludvig Daniella látogat meg minket. Páratlan összeállításának köszönhetően (Reggel a lovakat elvitték a háborúba – széki gróf Teleki Andor naplója, 1913-1916) nem csak egy grófnak született tizenéves kisfiú életének történéseibe nyerhetünk betekintést, de a Monarchia Erdélyének történetébe, Kolozsvár, Paszmos és a Teleki család mindennapjaiba is bepillanthatunk. A patinás főúri családba született tizenéves kamasz papírra vetett mondatait mintegy kétszáz fotó, sok száz jegyzet és magyarázat kíséri.

A szerző már korábban is igazolta értő munkáját, rátermettségét; az Erdélyi Odisszeia címen 2018-ban Kolozsvárott kiadott, gazdagon dokumentált kötetben a naplóíró Andor és ikertestvére, Ernő életútját, felnőttkoruk hiteles történetét rekonstruálta…

A vetítéssel kísért könyvbemutatón Galánthay Zsombor beszélget a kötetről a szerzővel. Ha esetleg lemaradsz az eseményről, látogass el Koltóra, hiszen 2021. október 9-én, szombaton 17 órai kezdettel a Teleki kastélyban újra mesélni fog a szerző alkotásáról. A rendezvény mindkét helyszínén az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával kerül sor.

Köszönjük a támogatás azoknak az alapítványoknak és intézményeknek, amelyek idei kulturális programjaink megvalósítását segítették: a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és Bethlen Gábor Alapnak, valamint Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek.

Hozzászólás