Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Kiállítási pályázat képzőművészeknek

Kiállítási pályázat képzőművészeknek

A nagybányai Teleki Magyar Ház kiállítási pályázatot hirdet erdélyi és határon túl élő magyar nemzetiségű képzőművészek számára

Várjuk kortárs alkotóművészek (mindenekelőtt festőművészek, grafikusok, fotóművészek), illetve képzőművész-csoportok jelentkezését, legalább 10 reprodukcióval és rövid szakmai életrajzzal. A pályázatok alapján kiválasztott képzőművészeknek 4 hetes bemutatkozásra, kiállításra kínálunk lehetőséget a nagybányai Teleki Magyar Ház épületében, illetve falain.

A kiállítótermekben hozzávetőlegesen 30-40 átlagos méretű alkotást tudunk elhelyezni (kérésre alaprajzot küldünk, pontos méretekkel). A tárlatszervezés, illetve a megnyitók szervezési és reklámköltségeit, valamint az alkotóművész – csoport esetén az őket képviselő személy(ek) – elszállásolását a tárlatrendezés, megnyitó, illetve a tárlat bontásának idejére a Teleki Magyar Ház biztosítja az intézmény vendégházában. Utazási költséget nem áll módunkban megtéríteni, s a művek szállítása is az alkotó feladata (ez utóbbihoz lehetőség szerint próbálunk segítséget nyújtani). A kiállított alkotások egyikét a Teleki Magyar Ház képzőművészeti gyűjteménye számára köszönettel elfogadjuk.

A Teleki Magyar Ház gróf Teleki Sándor (1821-1892) szabadságharcos, emlékíró 1882-ben épült nagybányai lakóháza, ma a vidék egyetlen magyar kulturális intézménye, a nagybányai magyarság otthona. Patinás nagytermeiben és központi folyosóján 2002 óta 150 egyéni és csoportos tárlatot, erdélyi, magyarországi, németországi és holland festőt, szobrászt, fotográfust láttunk vendégül (részletes listát talál a programok menüpont alatt). Az itt kiállító művészek által felajánlott alkotások a Ház egyre gazdagodó gyűjteményét gyarapították.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a +40 744 919 166-os mobilszámon, vagy a dludovicus@gmail.com e-mail címen. A pályázatok benyújtásának határideje folyamatos, azonban évente legfeljebb 5-6 kiállítás befogadására van lehetőségünk. Postacím: Teleki Magyar Ház, 430322 Baia Mare/Nagybánya, str. Minerilor nr. 5-7. Románia.

Hozzászólás