Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Kézműves foglalkozás-sorozat felnőtteknek

Kézműves foglalkozás-sorozat felnőtteknek

Kézműves programjaink során igyekszünk minden korosztályt megszólítani. Nyáron leginkább a gyermekeknek szóló tevékenységeket szervezünk, ősszel a felnőttekre és az idősebb korosztályra fókuszálunk. Egy-egy hosszú kézműves-hétvége elegendő időkeretet biztosít arra, hogy egy-egy nekünk tetsző (népi) mesterség mesterfogásaiban elmélyülhessünk.

Novemberben négy kézműves foglalkozássorozatra várunk jelentkezőket! Lesz fafaragás és batikolás, a haladóbbak számára pedig nemezelés és vesszőfonás.

November 4-6. között Túriné Makoldi Gizella textilfestő és restaurátor fogja beavatni a BATIKOLÁS rejtélyeibe a résztvevőket (akár kezdőket is). Makoldi Gizella az Egy hely megálmodója, amely szabadiskola, műhelyfoglalkozások, kurzusok, táborok színtere, főleg felnőttek számára.

November 4-6. között VESSZŐFONÁS lesz haladók számára, itt Takács Judit vesszőfonó, kosárfonó lesz a képzés vezetője. Állítása szerint a fűzvessző szerelem volt első látásra, amely azóta csak mélyül és érik.

November 12-13-án FAFARAGÁS lesz. Az egyik legrégibb népi mesterség és művészeti forma oktatója Győri Balázs fafaragó népművész, a Nádudvari Kézműves Szakiskola szaktanára, aki szeretettel vár mindenkit (főleg kezdőket) a képzésre.

Végül november 12-13-án NEMEZELÉS várja az érdeklődőket. A haladóknak szánt képzés vezetője, Vetró Mihály, négy évtizede foglalkozik nemezeléssel és a magyar népi kultúrával. Kutatja a mesterség hagyományait, és igyekszik továbbadni tanítványainak a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnáziumban és a világ különböző részein.

A közös munkához az anyagokat mi biztosítjuk. A helyek száma korlátozott, ezért kérünk benneteket, hogy minél hamarabb jelezzétek részvételi szándékotokat!

Információ, jelentkezés, tájékoztatás a +40-740-751490-es telefonszámon. Szeretettel várunk mindenkit!

Az oktatás a Magyarországi és az Erdélyi Hagyományok Háza, a Csoóri Sándor Program, a Communitas Alapítvány és az RMDSZ, valamint a Nagybányai Önkormányzat támogatásával valósul meg, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Misztótfalusi Kis Miklós Fiókszervezet közreműködésével, a 28552/22.06.2022 számú támogatási szerződés keretében.

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare

.

Hozzászólás