Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Képzések pedagógusoknak: a legjobbaktól a legjobbaknak

Képzések pedagógusoknak: a legjobbaktól a legjobbaknak

„Szereted az állatokat? Szeretnéd a gyermekekkel is megszerettetni őket, de nem tudod miként? Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lát egy orrszarvú, hogyan érzékelik a világot a rovarok, ha bele szeretnél látni a hangyák fejébe, ha saját bőrödön szeretnéd megtapasztalni, hogy hogyan közlekedik a denevér, és szeretnél mélyebb betekintést nyerni az élőlények világába, akkor itt a helyed!”

Ezekkel a gondolatokkal hívtuk a nagybányai és Nagybánya-környéki óvónőket, tanítónőket az „Állati elmék” című képzésünkre, amely november 4-6. között zajlott Nagybányán, a Németh László Elméleti Líceumban. Vendégünk, dr. Szállassy Noémi biológus, a Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet oktatója Kolozsvárról érkezett hozzánk, hogy segítsen rácsodálkozni a körülöttünk élő-nyüzsgő természet apró csodáira, és abban, hogy miként tehetjük meg ugyanezt gyermekekkel is játékosan, élményszerűen. A képzés zárónapján Szállassy Noémi a cserkészcsapat tagjaival is találkozott.

Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink a legjobbaktól tanuljanak és minőségi oktatásban legyen részük, így hasonló képzést többet is szerveztünk az elmúlt években. A következő alkalommal, november 18-20. között, a Kett pedagógiával ismerkedhetnek a résztvevők, Nagy Enikő Kriszta ferences nővér irányításával. A Kett-pedagógia Franz Kett német pedagógus nevéhez fűződik. Pedagógiai módszerként gyermekek nevelésében használják, de a kamasz és a felnőtt számára is sokat nyújthat. Keresztény értékrenden alapul, ahogy Kriszta nővér fogalmaz: a fejet, a szívet és a kezet egyszerre szólítja meg; a lét és jelenlét örömére irányítja a figyelmet, megtanít lecsendesülni, a pörgésből megállni, befelé és az élet értelme felé fülelni, és afelé elindulni.

Kriszta nővér a 1990-es évek közepétől használja ezt a Nagybányán is bemutatásra kerülő módszert munkájában. Jelentkezni a képzésre, valamint érdeklődni személyesen a Teleki Magyar Házban lehet, vagy a +40-740-751490-es telefonszámon.

Képzéseinkhez a helyszínt a Németh László Líceum biztosítja. A program a Teleki Magyar Ház szervezésében, a Temperamentum Ifjúsági Egyesület közreműködésével zajlik, Nagybánya város Önkormányzata támogatásával, a 44970/14.10.2022 számú támogatási szerződés keretében.

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare

Hozzászólás