Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Genius Loci – tájképezés, kicsitől nagyig

Genius Loci – tájképezés, kicsitől nagyig

Nagybánya Képzőművészeti Műhelyünk résztvevői tegnap közös alkotómunkára hívták szüleiket. Míg apa-anya egy csendélettel barátkoztak a nagyteremben – a fiatalok a Ház kertjében folytatták a múlt héten megkezdett olajfestést, tájképezést. Az alkalom a program szakmai vezetőivel való beszélgetésre, tájékozódásra is lehetőséget teremtett.

Tehetséggondozó programunk 2021 elején indult; Kovács Emil Lajos és Vigh M. Ágota művészeti vezetők heti rendszerességgel várták a résztvevő fiatalokat, akik egy-egy alkalommal négy órán keresztül ismerkedtek az alapvető képzőművészeti eszközökkel: a ceruzával, grafittal, pasztellel és olajfestékkel. Az elmúlt hónapok során egy hétvégén Szatmárnémetibe is ellátogattak, ahol a helyi múzeum képzőművészeti gyűjteményét tekintették meg (különös tekintettel a nagybányai festők, így Papp Aurél műveire), majd Muhi Sándor művészeti író és helytörténész értő vezetésével keresték fel meg a város nevezetességeit. Egy alkalommal pedig a koltói Teleki Kastélymúzeum vendégei voltak, melynek megtekintését követően a kastélykertben pasztelleztek, örökítették meg a koltói táj Petőfi által is dicsért szépségeit.

A Genius Loci (a hely szelleme) – Nagybánya Képzőművészeti Műhely a Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NTP-MŰV-20-0176 sz. pályázati támogatásával valósult meg, a Teleki Magyar Ház, Misztótfalusi Kis Miklós Közművelődési Egyesület szervezésében.

Hozzászólás