Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Ez bizony már történelem!

Ez bizony már történelem!

Idén XXXI. fogadalomtételét/fogadalomújítását tartja a 30 éves gróf Teleki Sándor cserkészcsapat. A nagybányai cserkészek egész évben ehhez a minden szempontból rendhagyó esztendőhöz méltó programsorozattal készülnek az ünnepi alkalomra. A TETTREcserKÉSZ akciósorozat legutóbbi hétvégéjével egyben a „72 óra kompromisszum nélkül” címmel meghirdetett szociális önkéntes kezdeményezéshez is kapcsolódtak, amelynek keretében magyarországi történelmi egyházak hívták fel a Kárpát-medence fiatalságát arra, hogy tegyenek másokért, környezetünkért.

A telekisek az elmúlt hétvégén legelőször is őrsi gyűjtést indítottak, a nagybányai Kutyamenhely számára. A kezdeményezés még nem ért véget, de máris több mint 400 lej és 20 kg kutyaeledel gyűlt össze! Cserkészeink ugyanakkor elhasználódott gumijátékokat, labdákat, rágcsálnivalókat is gyűjtöttek négylábú barátainknak.

Közeledik november eleje, a halottak napja. Nagybánya temetői számos híres magyar festő végső nyughelyét őrzik, kézenfekvő volt tehát, hogy a csapat tagjai az elmúlt szombaton hozzájuk is ellátogassanak. A római katolikus temetőben Ferenczyné Fialka Olga, Nagy Oszkár, Maticska Jenő sírját, a református temetőben pedig Mikola András, Thorma János és Kiss Margit, Ziffer Sándor, Balla József és ifj. Balla József, Krizsán János és Csikós Antónia, valamint Dudás Gyula nyugvóhelyét tették rendben a cserkészek, s ha már ott voltak, a város első, 1848-as polgármestere, Fésűs Menyhért emlékoszlopa, valamint a virághegyi honvédsírok körül is gyomtalanítottak, takarítottak.

Végül vasárnapra nagy szemétszedő akciót hirdettek, mert ugye a cserkészek mások helyett is szeretik a természetet 🙂 A cél a felsőfernezelyi vízgyűjtő tó felső partszakaszának megtakarítása volt.

A szombati programba több mint 60-an, a vasárnapi szemétgyűjtésbe pedig több mint 40-en kapcsolódtak be a csapatból, a jól végzett munkát pedig nagy, közös szalonnasütéssel zárták!

Hozzászólás