Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Élőzenés táncház a Szikes Zenekarral

Élőzenés táncház a Szikes Zenekarral

Évadnyitó élőzenés táncházba hívunk benneteket 2022. szeptember 23-án! A Magyar Népművelők Egyesülete támogatásával a „Kultúrházak éjjel-nappal / Táncház határok nélkül” c. Kárpát-medencei eseménysorozat keretében szervezett eseményen vendégünk lesz a nyíregyházi Szikes Zenekar!

Az élőzenés táncház helyszíne a Fekete Sas nagyterme, kezdési időpont 19:00 óra.

A Szikes Zenekar 26 éves fennállása óta töretlen hittel és lelkesedéssel mutatja be a Kárpát-medence magyar nyelvterületén fellelhető hangszeres és vokális zenei kincseket. Tagjai rendszeresen vesznek részt népzenei gyűjtéseken, repertoárjukban számos általuk gyűjtött dallam szerepel, melyeket közvetlenül a falusi muzsikusoktól tanultak. Tisztelettel és alázattal merítenek nemzeti kultúránk tiszta forrásaiból, lelkes kutató- és alkotó munkájuknak köszönhetően ma már Európa szinte valamennyi országában sikerrel bemutatkozhattak.

Ha szeretsz néptáncolni, szereted a népzenét vagy csak egyszerűen kikapcsolódásra vágysz a nagybányai Talpalat és a szatmári Röpike Néptánccsoport tagjainak társaságában, szeretettel várunk!

Ifjúsági, hagyományőrző és gyermekprogramjainkat a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Csoóri Sándor Alap, a Communitas Alapítvány és az RMDSz, valamint a nagybányai Városi Tanács is támogatja!

Hozzászólás