Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Diákszínjátszó Tehetségműhely indul

Diákszínjátszó Tehetségműhely indul

Szeretsz játszani?
Érdekel a színpad világa?
Szeretnél többet megtudni róla? …hmm… vagy magadról…?
Szívesen tanulnál olyanoktól, akiknek a színház meghatározza az életét?
Esetleg vettél már részt színjátszó táborokban? Szerepeltél előadásokban?

Hatvan órás (kb. fél éves) DIÁKSZÍNJÁTSZÓ TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY indul a 2021. január-június időszakban a Teleki Magyar Házban, 6-12 osztályos, általános- és középiskolás diákok részére. Vezetői: Moldován Blanka és Frumen Gergő, a szatmárnémeti Harag György Társulat színészei, valamint Balogh Csaba magyar nyelv és irodalom szakos tanár.

A résztvevők kiválasztására előzetes jelentkezés és meghallgatás alapján kerül sor. A meghallgatás JANUÁR 12-én, KEDDEN 16.00 (kisebbek), illetve 18.00 órai kezdettel (nagyobbak) zajlik a Teleki Magyar Házban, a következő rend szerint:

6-8 osztályos korosztály:
1. Egy szabadon választott vers Lehet vicces, vagy komolyabb. Elsősorban az előadásra vagyunk kíváncsiak, az a fontos, hogy a jelentkező valamiért fontosnak érezze, vagy szeresse azt a verset, a hossza mellékes.2. Lázár Ervin „A kék meg a sárga” című meséje3. Játékos helyzetgyakorlat, rögtönzés Ehhez a feladathoz előzetes felkészülés nem szükséges, mivel a jelentkezőknek a helyszínen kapott instrukciók alapján kell majd rövid jeleneteket előadniuk.

9-12 osztályos korosztály:
1. Egy szabadon választott vers Lehet vicces, vagy komolyabb. Elsősorban az előadásra vagyunk kíváncsiak, az a fontos, hogy a jelentkező valamiért fontosnak érezze, vagy szeresse azt a verset, a hossza mellékes. 2. Egy szabadon választott egyperces novella, Örkény Istvántól A fentiekhez hasonlóan, ebben az esetben sem a szöveg hossza alapján fogunk értékelni.3. Játékos helyzetgyakorlat, rögtönzés Ehhez a feladathoz előzetes felkészülés nem szükséges, mivel a jelentkezőknek a helyszínen kapott instrukciók alapján kell majd rövid jeleneteket előadniuk.

Jelentkezni a Teleki Magyar Ház elérhetőségein lehet (a 0740-751490-es telefonszámon, vagy messengeren). Figyelem, a helyek száma korlátozott!

A Tehetségműhely a Nemzeti Tehetség Program keretében indul, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NTP-KULT-20-0042 sz. pályázati támogatása keretében.

Hozzászólás