Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Móka, játék, kacagás – Bóbita Gyermeknap

Móka, játék, kacagás – Bóbita Gyermeknap

Sok-sok mosoly, játék és móka – talán ezek a szavak írják le a legjobban az idei Bóbita Gyermeknapot. Reméltük, hogy nem fog esni az eső és nagyon szerettük volna, ha ezen a napon is megtelik a Ház gyermekkacagással. Összejött.

Először a legkisebbek gyűltek össze, a Baba-mama Klub foglalkozásain. A programot György Enikő óvó néni tartotta. Lassan a Népi Játszótér is birtokba vette az udvart, készen állva arra, hogy minél több gyermeket megörvendeztessen. Közben megkezdődtek a kézmíves foglalkozások, készültek a szebbnél-szebb kézműves tárgyak: nemez similabda, gyöngymanók és gyöngyállatkák, bőrből búgócsigák és bőrkarkötők, valamint – kötélverés technikával – karkötők. Minden elkészült tárgy után cukorkákat kaptak a gyerkőcök, amiket délután, a Pici-licit során használhattak fel. A Cserebere Vásárt követően pedig – amelynek keretében megunt játékaikat cserélték ki egymás között gyermekek – ügyességüket mérhették fel a „Hétpróbás” bóbitások.

Megsegített a Jóisten, hiszen napos, gyönyörű idő volt, a Ház megtelt gyermek kacagással, s csak hozzávetőlegesen tudjuk felbecsülni, de kb. 300-an látogattak el hozzánk a nap folyamán. Büszkén állíthatjuk: egy csodás gyermeknapon vagyunk túl, ahol szülők és gyermekek együtt játszottak. Együtt voltunk – és talán ez a legfontosabb!

Köszönjük kézműveseinknek a szeretetet és elhivatottságot, amelyre mindig számíthatunk, s segítő fiataljainknak is a friss lendületet és odaadást!

Nektek, kedves bányavidéki közösség pedig köszönjük, hogy vagytok, és hogy csupa örömmel és nevetéssel töltitek meg, immár 20. esztendeje, Teleki Sándor egykori udvarházát.

Általatok és miattatok él a Ház!

Köszönjük a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány valamint az RMDSz támogatását!

Hozzászólás