Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Boateng Stephany és Gerlóczy Zsigmond zongora hangversenye

Boateng Stephany és Gerlóczy Zsigmond zongora hangversenye

2020. január 31-én pénteken, este hét órától,  két fiatal tehetség tölti meg a Ház falait dallamokkal, és kalauzol el minket  egy különleges komolyzenei világba.

Boateng Stephany 1998-as budapesti születésű zongoraművész. Édesapja ghánai, édesanyja magyar. A magyar közvélemény a Virtuózok nevezetű televíziós komolyzenei tehetségkutatóban ismerte meg igazán, noha már korábban is rangos nemzetközi zongoraversenyeket nyert, többek között a New York-i Carnegie Hallban is fellépett.

Gerlóczy Zsigmond 1995-ös születésű sok minden egyszerre; zeneszerző-író-filmes-zongoraművész. 2002-ben kezdett klasszikus zongorát tanulni Dévai Adriennél a Lauder Zeneiskolájában, később magánúton folytatta tanulmányait. Improvizációs készsége nagyon korán megmutatkozott; 9 éves korában már a Zeneakadémia Jazz-tanszakán vett órákat. Az abszolút zene érdekli, műfaji meghatározások nélkül tesz különbséget a valódi muzsika és minden más között. Azóta írt zenét filmekhez és színházi produkciókhoz. Kompozícióiban hidakat épít a zenei stílusok és korszakok között. A sokoldalú fiatalember a Facebookon szerveződő magyarországi „Szabadfogas” mozgalom kezdeményezője, amely alig néhány nap alatt vált országos méretűvé, s amelynek lényege a közterekre kihelyezett fogasokon fellelhető felhívásban fogható meg leginkább: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet!”

Zsigmond és Stephany 2018-ban ismerték meg egymást, a budapesti Nyitott Műhelyben. Azóta jegyesek lettek, összeházasodtak és első gyermekük is megszületett. Nagybányai műsorukban három Mozart vonósnégyes (k 387, 421, 465) hangzik el, zongora négykezes átiratban.

Jegyek  a Ház irodájában válthatók, munkanapokon 12-21 óra között, 10 lejes áron. A rendezvény költségeinek fedezésére adományokat is köszönettel elfogadunk. Az előadás időtartama kb 1 óra.

Szeretettel várunk mindenkit!

Hozzászólás