Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

.aSzakkör. kiállítás – Ügyes lányaink Lakitelken

.aSzakkör. kiállítás – Ügyes lányaink Lakitelken

Mi is ott voltunk!

Június 25-én hat ügyeskezű hölgy indult Lakitelekre, hogy a Kárpát-medencei szakkörök kiállításán Nagybányát képviseljék. A Nemzeti Művelődési Intézetbe érkező szakkörösök különböző helyszínekről érkeztek: a Délvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Muravidékről. Mintegy 107 szakkör képviseletében, közel 180 alkotással járultak hozzá a kiállításhoz, amelyeket a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított oktatóvideók, alapanyagok és eszközök felhasználásával készítettek el.

A Szakkörök célja a közösségépítés, a helyi identitás erősítése, a szemléletformálás, a figyelem ráirányítása meglévő értékeinkre, valamint az aktív közösségi együttműködések elősegítése. Nagybányán 2021 őszén több szakkört is indítottunk a Teleki Magyar Házban: mézeskalács-készítőt, vesszőfonót, nemezelőt, és gyöngyfűzőt. A programsorozat több héten át tartott, szebbnél-szebb míves tárgyak készültek. Ez úton is köszönjük mindenkinek a részvételt és azt, hogy együtt lehettünk!

Jó hír, hogy idén ősszel újabb szakköröket fogunk indítani! Részletek hamarosan! Köszönjük a Nemzeti Művelődési Intézetnek az együttműködést, titeket pedig, kedves nagybányaiak és bányavidékiek, szeretettel várunk kézműveskedni!

Addig is látogassátok meg a lakitelki kiállítást június 27 és július 3. között, a Nemzeti Művelődési Intézet székházának földszinti Beke Pál termében!

Hozzászólás