Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

A Nemzet Ünnepe: ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

A Nemzet Ünnepe: ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

Március egyben nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának közeledtét is jelzi, amelyre ezúttal is az elmúlt években hagyományossá vált módon fogunk emlékezni Nagybányán.

Március 11-én, szombaton 12 órától 1848 jelképes nagybányai helyszíneinél koszorúzunk, cserkészek jelenlétében. A hagyományos zászlós zarándoklat a városligeti Lendvay-szobortól indul (házigazda a Lendvay Márton Színjátszó Kör). A Teleki Magyar Ház udvarán, gróf Teleki Sándor szobránál a Muzsikáló Ház citerazenekara és Balogh Brigitta fogadja az ünneplőket ’48-as dalokkal, népdalokkal. A zarándoklat a Fekete Sas fogadó Petőfi emléktáblájánál ér véget (házigazda az RMDSZ).

Március 15-én, szerdán délután fél 6-tól a Városi Színházban tisztelgünk gálaműsorral a szabadságharc hősei előtt. Közreműködnek a sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola népzene és népdal szakos tanárai és diákjai, valamint a Németh László Elméleti Líceum és a Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozata. A műsor az Összetartozunk Székely-Szórvány program keretében valósul meg az RMDSZ támogatásával. Este fél 8-tól Ünnepi Kvíz-est lesz a Log Out-ban az RMDSZ szervezésében, Kovács Zsolt kvízmesterrel, aki a Petőfi 200 emlékév kapcsán a költő Szatmár és Máramaros megyei utazásain kalauzolja végig a résztvevőket.

A Teleki Magyar Ház Talpalat Néptánccsoportja ezúttal a március 18-án, szombaton délután 18 órakor kezdődő felsőbányai ünnepség keretében lép fel.

Mutassuk meg, hogy számunkra több ez a nap, mint egy piros betűs bekezdés a kalendáriumban. Mutassuk meg, hogy ilyenkor is magyarok vagyunk: nem kérkedve, mellünket veregetve, de VÁLLALVA nyelvet, múltat és jövőt, hagyományt, ünnepet. Tartsatok velünk a rendezvényeken.

Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

Hozzászólás