Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

A HELY, AHOL ÉLÜNK: románok, magyarok, zsidók, ruszinok, rutének, zipcerek

A HELY, AHOL ÉLÜNK: románok, magyarok, zsidók, ruszinok, rutének, zipcerek

A történelmi Máramaros az évszázadok során számos nemzet, kultúra és vallás találkozási pontja volt, románok, magyarok, zsidók, ruszinok, rutének és zipcerek éltek egymás mellett. Legközelebbi előadónk ÁKOSI ZSOLT ATTILA történész március 23-án 18:00 órától arról tart vetítettképes előadást, hogy miként látták egymást az itt élő nemzetiségek a XX. század első felében. Vendégünk, a máramarosszigeti Leövey Klára Líceum tanára, témába vágó kiváló könyve 2016-ban jelent meg a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület kiadásában.

Töltsd velünk a kedd estét! Új, helytörténeti sorozatunk keretében nagybányai, máramarosszigeti, szatmári, zilahi, besztercei vendégek látogatnak hozzánk, izgalmas-érdekes előadásokkal. A járványügyi korlátozások miatt az előadásokat ÉLŐBEN IS közvetítjük Facebook oldalunkon, ugyanakkor korlátozott számban személyesen is szeretettel várjuk közönségünket. Kérjük jelezzétek részvételi szándékotokat akár egy sms-ben, a 0744919166-os telefonszámon.

Az élő közvetítés miatt kérjük azokat, akik személyesen kívánnak jelen lenni, a PONTOS megjelenésre! Kapuzárás 17.55 órakor. Köszönjük a megértést.

Hozzászólás