Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

A HELY, AHOL ÉLÜNK: Kincsek, romok, templomok

A HELY, AHOL ÉLÜNK: Kincsek, romok, templomok

Új, helytörténeti sorozatunk keretében nagybányai, máramarosszigeti, szatmári, zilahi, besztercei vendégek látogatnak hozzánk, izgalmas-érdekes előadásokkal.

Legközelebbi előadónk SZŐCS PÉTER LEVENTE történész, régész Szatmárnémetiből, aki március 9-én a nagybányai Szent István templom és Cinterem régészeti feltárásáról és a középkori város emlékeiről tart vetítettképes előadást. A régészeti vagy más néven archeológiai kutatások és feltárások olyan leleteket tudnak felmutatni, amelyek egy adott korra és kultúrára jellemzőek voltak. Segít megérteni és megismerni a múltat. Erre az izgalmas kalandra hívunk meg benneteket, amely nem csak a város egyik legrégibb épületét és annak közvetlen környezetét mutatja be, hanem várostörténeti szempontból is igen fontosnak számít.

A járványügyi korlátozások miatt az előadásokat ÉLŐBEN IS közvetítjük Facebook oldalunkon, ugyanakkor korlátozott számban személyesen is szeretettel várjuk közönségünket. Kérjük jelezzétek részvételi szándékotokat akár egy sms-ben, a 0744919166-os telefonszámon.

Hozzászólás