Nagybánya, Thököly (Minerilor) utca 7. +4 0744 919 166 hétfőtől szombatig: 16-20 óra között

Kézműves alkotóműhely kialakítása a Teleki Házban

Kézműves alkotóműhely kialakítása a Teleki Házban

A Teleki Magyar Ház szervezésében húsz éve zajlanak különféle kézműves programok: hétvégi kézmíves foglalkozások, és nyári táborok, leginkább gyermekeknek, fiataloknak, amelyekbe azonban alkalmanként felnőttek is bekapcsolódtak. Az utóbbi években – részben a járványhelyzet miatt is – a kevesebb résztvevőt foglalkoztató, ugyanakkor magasabb szakmai színvonalat képviselő felnőttképzésre, illetve (a Nemzeti Művelődési Intézet által koordinált aSzakkör program keretében) felnőtt szakkörök és kézműves műhely-tevékenységek működtetésére, valamint hétvégi intenzív tanfolyamok szervezésére összpontosítottunk. Nagy gondot jelent azonban, hogy nem rendelkezünk egy erre a célra kialakított és megfelelően berendezett teremmel, amely lehetővé tette volna a tevékenységek egyéb programoktól és az épület más rendezvénytereitől független működését.

Egy tavalyi pályázat keretében most ezt a problémát sikerült némiképp orvosolni. A pályázatnak köszönhetően megújult 35 négyzetméteres helyiség a jövőben kézműves alkotóműhelyként fog megfelelő körülményeket biztosítani felnőtt kézműves szakköreink, oktatási programjaink megtartására, valamint kézműves alapanyagok tárolására, olyan felnőtteket segítve, akik kézműves programjaink során a jövőben szakkörvezetőként, vagy oktatóként megfelelő szakmai felkészültséggel tudnak majd bekapcsolódni rendezvényeinkbe. A berendezés (asztalok, székek, kellékek tárolására alkalmas szekrények, stb.) megvásárlására anyagi keret hiányában egyelőre nem került sor (illetve folyamatban van), de terveink szerint a közeljövőben ezt is sikerül megvalósítani.

Mesterségek Háza – kézműves alkotóműhely kialakítása a Teleki Magyar Házban c. pályázatunkat a Csoóri Sándor Alap valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. Köszönjük a segítséget!